O femeie autopsier din Suceava este acuzată că a luat mită pentru îmbălsămare de la 37 de persoane

O femeie autopsier de la Spitalul  Judeţean Suceava este cercetată de procurori după ce a primit mită de la 37 de persoane, pentru a pregăti, îmbălsăma şi îmbrăca trupurile persoanelor decedate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis că procurorii au dispus cercetarea unei femei sub control judiciar pentru comiterea a 37 de infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de furt.

Ea este cercetată şi pentru că a sustras 600 de lei de la o persoană decedată, potrivit g4media.ro.

Astfel, pe  data de 4 aprilie 2020, femeia şi-a însuşit suma de 600 de lei dintre bunurile unei persoane decedate.

“Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpata, în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, în perioada februarie – aprilie 2020, a pretins şi/sau primit de la un număr de 37 aparţinători ai persoanelor decedate, sume de bani cuprinse între 20 şi 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare şi predarea către aceştia”, se arată în comunicatul Parchetului Suceava.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here