Medici veterinari: Mistreţii găsiţi morţi pe plaja din nordul stațiunii Mamaia ar fi murit înecaţi

pesta porcină africană

Medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au stabilit că cei doi mistreţi găsiţi săptămâna trecută pe plaja din Mamaia au murit înecaţi, analizele efectuate arătând că aceştia nu sufereau de pestă porcină clasică şi nici nu fuseseră împuşcaţi, animalele fiind moarte cu 4-5 zile înainte de a fi descoperite.

Potrivit unui comunicat al DSVSA Constanţa, analizele celor doi mistreţi găsiţi morţi pe o plajă din Mamaia arată că animalele nu suferiseră de pestă porcină clasică sau pestă porcină africană. “În urma examenului anatomopatologic, s-a observat că animalele erau moarte de aproximativ 4 – 5 zile. Nu s-au găsit leziuni provocate prin împuşcare şi nici proiectile. Cauza morţii, cea mai probabilă, a fost înecul”, se arată în comunicatul DSVSA Constanţa.

Cadavrele celor doi porci mistreţi au fost trimise către o unitate specializată pentru a fi distruse prin incinerare. Doi porci mistreţi morţi au fost găsiţi săptămâna trecută pe o plajă din nordul staţiunii Mamaia, având răni pe suprafaţa corpului.

Autorităţile nu ştiu exact cum au ajuns aceste animale pe plajă, dar au precizat că este posibil ca porcii mistreţi să fi fost aduşi de mare din zona Deltei Dunării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here