Ministrul Sănătăţii a anunțat când ar putea fi redeschise școlile

Photo: Pexels
Photo: Pexels

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că elevii s-ar putea întoarce la școală la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie. O decizie finală va fi luată, însă, după o discuţie cu ministrul Educaţiei.

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a declarat Nelu Tătaru marți seară, la Antena 3.

Întoarcerea elevilor la școală se va face, însă, anumite condiții, spune ministrul Tătaru. „Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”.

Totodată, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că școala va începe atunci când „comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească”.

Ministrul a mai subliniat că pentru examenele naționale din acest an, elevii din anii terminali nu vor avea de studiat materia din semestrul al doilea.

Elevii revin la școala online

De astăzi, 22 aprilie, elevii vor reveni din vacanța de Paște la cursurile școlare online. Comunicarea la distanţă se va face prin aplicaţia Zoom, iar părinților le sunt recomandate o serie de platforme și tutorate, care se găsesc pe site-ul inspectoratelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here