Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, îl face mincinos pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă

Mihai Fifor și-a dat demisia

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a lansat duminică un atac la adresa primarului din Arad, Gheorghe Falcă (PNL), pe care-l acuză de „minciuni în cascadă”.

Prezent la acest sfârșit de săptămână la Arad, oficialul a afirmat că ministerul pe care îl conduce este de acord și dorește trecerea Cetății Aradului în circuitul civil, dar nu în orice condiții.

„Suntem preocupați de situația Cetății Aradului, dorim trecerea acesteia în circuitul civil și transformarea ei într-un centru cultural și turistic. Dar preluarea Cetății de către municipalitate are un istoric mult prea lung, iar minciunile municipalității continuă în cascadă, fără nicio asumare. Valorificarea potențialului turistic al acesteia este încă o necunoscută, dar realitatea este că Gheorghe Falcă este cel care se face vinovat de blocarea dezvoltării turistice a municipiului Arad prin mișcările politice și administrative făcute în cadrul acestui proiect”, a declarat pentru Agerpres Mihai Fifor.

În continuare acesta a spus că MApN a încheiat în urmă cu mulți ani un protocol cu Primăria municipiului Arad pentru trecerea Cetății în circuitul civil, dar municipalitatea nu a făcut nimic pentru îndeplinirea celor asumate prin acel protocol. „Conform celor stipulate în protocolul amintit, termenul de preluare a Cetății de către Primărie era anul 2018, dar primarul Gheorghe Falcă a transmis MApN solicitarea de prelungire a termenului de preluare a Cetății până în 2020”, a susținut Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, printr-un răspuns oficial transmis municipalității arădene, MApN a transmis că acceptă solicitarea Primăriei cu condiția încadrării în noul termen, autoimpus. „Având însă în vedere faptul că Guvernul a aprobat trecerea Cetății Aradului către municipalitate încă din anul 2010, iar aceasta nu a făcut mai nimic în tot acest timp, în cel mai scurt timp voi solicita cu fermitate Primăriei municipiului Arad să își onoreze obligațiile asumate față de MApN, obligații neglijate total de Falcă, condiție esențială pentru finalizarea transferului. Iar dacă primarul Falcă va continua să mintă, așa cum ne-a obișnuit în toate cazurile legate de mari proiecte, vom găsi soluții alternative pentru trecerea Cetății în circuitul civil”, a încheiat ministrul Mihai Fifor, care este și senator de Arad.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here