Medic din Iași, care a cerut să meargă la Suceava ca voluntar, avertizat că nu va mai putea profesa

Medici . Sursa foto:Pixabay.com
Medici . Sursa foto:Pixabay.com

Incredibil! O doctoriță ginecolog din Iași, care s-a oferit voluntar să plece la spitalul din Suceava pentru a-și ajuta colegii, nu a primit niciun răspuns de la autorități de la autorități. Mai grav, anumite persoane din conducerea spitalului în care aceasta lucrează au avertizat-o că dacă pleacă într-o zonă cu numeroase cazuri de coronavirus nu va mai putea profesa în Iași.

Monica Holicov este medic ginecolog de 32 de ani și susține că nu se teme de noul coronavirus. „Nu se pot opri nașterile din cauza coronavirusului. Paciente cu probleme ginecologice sau care nasc sau pierd sarcini sunt tot timpul. Eu cred că este nevoie de noi”, a declarat medicul ginecolog.

Medicul Monica Holicov susține că a fost „avertizată voalat” că dacă pleacă la Suceava nu se mai poate întoarce în spital, acolo unde profesează.

„Am fost avertizată voalat, că dacă iau boala nu mai pot face nașteri în spitalul meu. Le-am spus că am avut boala în ianuarie, am făcut-o pe picioare, nu am știut atunci, acum realizez (…) Eu plec la Suceava, nu m-am răzgândit. Totuși, dorința mea de a ajuta s-ar putea întoarce împotriva mea și împotriva pacienților mei. Nu vreau sa am interzis la spitalul meu (…) Este panică, dar eu vă spun că o să se moară de foame, nu de boală. Mulți au fost dați afară de la serviciu, vor termina banii. Virusul nu-l iei dacă stai acasă, îl iei în spital când te duci să te operezi de apendicită, să faci dializă sau chimioterapie. De coronavirus se moare în spitale, nu acasă”, a declarat  medicul Monica Holicov, pentru Mediafax.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here