Maramureș: Un pensionar face senzație cu mașina sa de epocă pe ulițele satului

Masina Anglia. Foto, captura digi24
Masina Anglia. Foto, captura digi24

Un pensionar din Remeți, județul Maramureș este pasionat de mașinile de epocă. În colecția lui se află și o limuzină care a aparținut Parlamentului Marii Britanii.

Vasile Șofineț a făcut școala de mecanici, dar a profesat doar când era tânăr. Cea mai mare parte a vieții a lucrat pe post de casier la poștă. Dar mașinile au rămas marea lui pasiune. După ce s-a pensionat, a început să colecționeze modele de epocă. Cel mai mândru este de limuzina Daimler.

„Asta a fost făcută o serie pentru Parlamentul britanic. Prințul Charles, când s-a căsătorit, avea 5 de astea”, a spus Vasile Șofineț, colecționar de mașini.

Unde a găsit pensionarul mașina

El a descoperit mașina în Anglia, acum trei ani. După ce a adus-o în România, a restaurat-o singur. A cheltuit până acum peste 10.000 de euro, dar a meritat, spune Vasile Șofineț.

” O trimis-o pe trailer, nu pe roți, că nu a fost sigur că va ajunge sau nu în Remeți. M-am apucat de ea și am lucrat cam un an de zile la ea până am făcut-o”, a mai spus colecționarul de mașini.

Mașina face furori în sat

Mașina face furori pe străzile din comună Remeți.

„Eu nu am văzut niciodată mașini de astea pe aici. De epocă? De epocă nu este niciuna, numai aceea”, spune un localnic.

” Care știe, care cunoaște ce înseamnă o mașînă istorică, apreciază. Dar sunt și oameni d-ăștia care zic. Ce fel de vechituri aduce și ăsta?”, a spus Vasile Șofineț.

Maria, soția sa, este cea mai mare susțînătoare a lui Vasile Șofineț. Ea îl ajută chiar și cu bani din pensia ei atunci când piesele costă prea mult. Dar nu prea vrea să se urce la volanul mașinilor din colecția soțului, potrivit digi24.ro.

” Le-am încercat, dar știți cum e. El cam ține la ele. Și zice că decât să le stric sau ceva și întreținere, și cheltuiala, și reparații”, a spus Maria Șofineț.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here