Investiție de amploare. 800 de locuri de muncă vor fi create la cel mai important proiect de gestionare a deșeurilor din România

Investiție de amploare în județul Galați. 800 de locuri de muncă vor fi create în cadrul celui mai important proiect de gestionare a deșeurilor din România. Proiectul are o valoare de 104 milioane de euro, iar lucrările sunt în plină desfășurare.

„Se lucrează din plin la cel mai important proiect de gestionare a deșeurilor din România. Lucrările la depozitul de deșeuri de la Valea Mărului avansează în ritm alert. Deja partea de realizare a terasamentelor, una din cele mai importante etape din cadrul lucrării, este aproape finalizată. Depozitul ecologic de la Valea Mărului este realizat după cele mai noi reglementări de mediu. De asemenea, aici se vor realiza o stație de sortare și una de epurare a apelor uzate. Proiectul creează peste 400 de locuri de muncă în perioada implementării și 400 de locuri de muncă după această perioadă”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Cel mai ecologic sistem de management al deșeurilor din țară

Județul Galați va avea cel mai ecologic sistem de management al deșeurilor din țară, cu tehnologii unice în România, cu ajutorul cărora se va produce energie electrică din deșeuri pentru funcționarea instalațiilor.

Investiția de la Valea Mărului are o valoare de 104 milioane de euro și va fi gata în următorii ani.

„După implementarea noului sistem, care presupune investiții majore la Galați, Tecuci, Târgu Bujor și Valea Mărului, deşeurile menajere și cele nepericuloase vor fi colectate separat, sortate şi tratate mecano-biologic, astfel că în depozitul de la Valea Mărului va ajunge doar un compost steril. Noul depozit de deșeuri are o capacitate de un million de metri cubi”, a mai precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

De asemenea, cu bani europeni vor fi construite mai multe stații de compostare, de sortare și de transfer pentru deșeuri și vor fi cumpărate mașini și pubele de gunoi pentru tot județul Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here