Imagine spectaculoasă cu primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, la festivalul de muzică UNTOLD

UNTOLD, cel mai mare festival de muzică electronică al verii, s-a încheiat în noaptea de duminică spre luni, cu concertul susţinut de unul dintre cei mai tineri DJ din lume, Martin Garrix.

Cu o seară înainte, printre spectatorii festivalului s-a aflat și primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

O poză cu edilul care îşi ţine soţia ridicată pe umeri a devenit virală pe reţelele de socializare. Primarul Clujului şi soţia sa au plecat abia în zori, după ce Armin Van Buuren a terminat spectacolul.

Recent, un raport al Curții de Conturi releva faptul că festivalul UNTOLD, care a adus aproape 200.000 de turişti la Cluj-Napoca, a fost finanțat ilegal de autoritățile locale. Inspectorii Curții susțin că 70.000 de lei au fost acordaţi ilegal de către consilierii judeţeni federaţiei care a organizat evenimentul, pentru că festivalul ar fi generat profit. Primăria Cluj-Napoca a acordat mult mai mulţi bani pentru UNTOLD, aproape 3,5 milioane de lei. Raportul Curţii de Conturi a fost contestat, în ambele cazuri.

„Finanţatorul, bugetul local nu a ţinut cont de alte venituri pe care asociaţia le avea din alte surse precum publicitatea şi vânzare de bilete şi aşa mai departe. Surse de venit care ar fi permis organizatorului, din punct de vedere al Curţii de Conturi să participe cu o cotă de finanţare mai mare. Suntem în faza în care aşteptăm un punct de vedere scris de la Curtea de Bucureşti la punctele pe care le-am invocat în această contestaţie”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanţii federaţiei SHARE, organizatorul festivalului UNTOLD în anul 2015, spun că au respectat toate regulile în momentul în care au cerut fonduri de la autorităţile locale și nici nu au obţinut profit.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here