GALERIE FOTO Gigi Becali a petrecut Boboteaza la Mănăstirea Pătrunsa. Ce spune primarul din Bărbătești

Gigi Becali a petrecut Boboteaza
FOTO Saptamana.net

Latifundiarul din Pipera Gigi Becali a petrecut Boboteaza la Mănăstirea Pătrunsa din județul Vâlcea, unde a ajuns cu elicopterul și a fost întâmpinat de primarul localității Bărbătești, Constantin Banacu.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv în care Becali a petrecut de Bobotează la Mănăstirea Pătrunsa.

„Sâmbătă am urcat şi noi cu un grup de 11 persoane de la Primărie. Am participat cu toţii la slujbă după care am luat masa împreună”, a declarat primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Banacu, citat de ziaruldevalcea.ro. „Am avut onoarea să discut cu dumnealui faţă în faţă la masă, cred că mai bine de 40 de minute. Nu am vorbit nimic despre fotbal, ci doar despre politică, despre traiul călugărilor de la Pătrunsa, despre condiţiile grele. M-a întrebat de ce nu este drum care să vină direct din comună la mănăstire, ce s-ar putea face. Şi-a luat angajamentul că o să le dea bani de hrană călugărilor, că a văzut că o duc rău, că sunt necăjiţi, dar şi un utilaj cu şenile pentru deplasare şi transportul celor necesare”, a mai spus primarul.

Una dintre maşinile patronului FC FCSB a rămas împotmolită. „Ne-a promis că se va întoarce. Dar în vară o să vină pe la Bărbăteşti, nu pe la Olăneşti. L-am rugat să treacă pe la Primărie, să-l întâmpinăm cum se cuvine”, mai spune primarul din Bărbăteşti. De data aceasta, Becali a ales pentru acces drumul prin satul Cheia, din Băile Olăneşti. A venit cu maşina până la Mănăstirea Pahomie, dar drumul „nici pe acolo nu este grozav”, motiv pentru care au rămas împotmoliţi în nămol, cu una dintre maşini. „Era mult mai curat pe la noi. La vară a spus însă că o să urce şi pe Bărbăteşti. O să ţinem legătura. O să concep un material în care să-i explic ce anume s-ar putea face şi de ce ar fi nevoie. Nu doreşte nici dumnealui asfalt, ca să nu se urce cu maşina până la mănăstire, cum se întâmplă prin alte zone ale ţării, unde oamenii au transformat locaşurile de închinăciune şi reculegere în locuri de agrement, cu manele şi mici în poarta bisericii. Îşi doreşte să se păstreze farmecul şi poziţia mai izolată”, a mai spus Banacu.

Gigi Becali a petrecut Boboteaza la Pătrunsa. Semnificația mănăstirii

Despre Pătrunsa se spune că este „locul cel mai izolat din viaţa monahală din România”, fiind considerată sora „Athosului românesc” – Mănăstirea Frăsinei. Asemănător mănăstirilor tibetane, şi aici se ajunge anevoios, prin munte, materialele de construcţie şi hrana fiind aduse şi astăzi la fel ca în urmă cu trei secole, cu măgarii şi caii. „Acolo este linişte, se aude chiar cum Dumnezeu vorbeşte”, a spus şi directorul Direcţiei de Cultură Vâlcea, Florin Epure. Becali n-a venit cu mâna goală, ci cu două maşini cu ajutoare – hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte. Numai că, date fiind condiţiile de acces către mănăstirea de sub Vârful Buila, din Parcul Naţional Buila – Vânturariţa, una dintre maşini a rămas împotmolită în noroi. A fost nevoie de frânghii, de cai şi de tot ajutorul, ca aceasta să fie scoasă din mocirlă. Iar apoi donaţia a ajuns la mănăstire tot prin metode rudimentare.

Becali le-a promis călugărilor bani de hrană şi un utilaj cu şenile. Acum, Gigi Becali a petrecut Boboteaza la Mănăstirea Pătrunsa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here