Gheorghiță nu recomandă consumul de alcool înaintea vaccinării anti COVID:„Scade imunitatea”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, îi sfătuiește pe români să evite consumul de alcool deoarece duce la scăderea imunității.

Potrivit medicului Gheorghiță, alcoolul nu influențează în mod direct efectul vaccinului, însă scade imunitatea celui care l-a consumat.

„Categoric descurajam și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool. Trebuie să înțelegem că prin consum de lungă durată vom înregistra o scădere a răspunsului imun, deci este un motiv de imunodepresie, de diminuare a răspunsului imun post vaccinare. În condițiile în care în ziua vaccinării sau după există o expunere la cantități variabile de alcool, nu există un impact direct asupra eficacității vaccinului sau asupra profilului de siguranță, altul decât cel legat strict de consumul de alcool. Nu există date care să arate un profil de siguranță nefavorabil, dar evident că nu recomandăm consumul de alcool în nici un context”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Decizie de ultimă oră despre vaccinarea profesorilor

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here