Foştii angajaţi de la Salvamont Bran au dat în judecată Primăria, pentru concediere abuzivă

Foştii angajaţi de la Salvamont Bran, daţi afară de la 1 aprilie, au dat în judecată Primăria, în contencios administrativ, pentru concediere abuzivă.

”Formaţia Salvamont Bran a fost desfiinţară în mod ilegal sub pretextul inexistenţei de fonduri de finanţare a Formaţiei din partea Primăriei comunei Bran. Această petiţie este adresată tuturor celor care susţin formaţia Salvamont Bran şi care consideră că reînfiinţarea Formaţiei Salvamont Bran reprezintă o necesitate pentru turişti şi pentru pasionaţii sporturilor montane. Cu ajutorul vostru vom putea să ne reluăm munca pe care o facem în folosul comunităţii şi al muntelui“, se arată într-o petiţie dată publicităţii de salvamontişti.

Serviciul de Salvamont din zona Bran-Moeciu a fost desfiinţat de la 1 aprilie, iar cei cinci angajaţi au fost daţi afară, sediul fiind sigilat de Poliţia Locală. Salvamontişii au acţionat în instanţă Primăria Bran, pentru concediere abuzivă.

Serviciul era finanţat de Primăria Bran, în proporţie de 60% şi de primăriile Moieciu şi Fundata, cu câte 20%. Autorităţile locale au desfiinţat posturile, predând Consiliului Judeţean administrarea Serviciului Salvamont, dar fără a discuta în prealabil cu instituţiile judeţene. Potrivit primarului din Bran, Curtea de Conturi a atras atenţia că Salvamontul, care aparţinea de Ocolul Silvic, funcţionează ilegal deoarece Ocolul Silvic nu trebuie să facă acţiuni de salvare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au declarat că nu pot prelua serviciul Salvamont, chiar dacă ar vrea, deoarece nu ar fi legal. În alte zone montane, serviciile salvamont sunt în subordinea primăriilor, astfel că nu există probeleme juridice legate de funcţionarea acestora. Zona Bran-Moieciu are 18 trasee montane întinse pe 200 de kilometri pătraţi. Pentru a putea funcţiona, Serviciul Salvamont necesită fonduri de aproximativ 300.000 de lei pe an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.