Fără nunți cu sute de persoane, după 15 mai. Anunțul ministrului Vela

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Nu vor putea fi organizate nunți cu sute de persoane după 15 mai, a anunțat  ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Potrivit acestuia, nu este momentul unei „relaxări generale astfel încât să poată avea loc evenimente cu sute de persoane, să riscăm o contaminare în masă”.

„Cu părere de rău nu pot da un răspuns pozitiv pentru că nunţile românilor în perioada în care chiar dacă se relaxează în 15 mai condiţiile de reţinere, de comprimare a unor posibilităţi de a ne mişca liber, de a fi alături de cei dragi, aceste condiţii nu se vor relaxa sută la sută. Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză”, a spus Vela, pentru Agerpres.

Anul școlar ar putea fi prelungit. Scenariile propuse de Ministrul Educației

Ministrul Vela a avertizat că o relaxare generală, care să permită organizarea de evenimente cu sute de persoane, ar putea duce la o contaminare în masă de infecții cu COVID-19. Totuși, potrivit acestuia, în luna august ar putea să aibă loc o relaxare a condiţiilor astfel încât nunţile să poată avea loc cu mai mult de 8 persoane.

„Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus”, a adăugat Vela.


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here