Emil Boc, vaccinat cu AstraZeneca din lotul cu probleme: Chiar acum am verificat, cu el m-am vaccinat!

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a anunțat că s-a vaccinat cu AstraZeneca, dar a ținut să precizeze că se simte bine: „Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare”.

„Chiar acum am verificat – cu el m-am vaccinat. Am reținut aseară (joi – n.r.) numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Viața merge înainte. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în consecință, ținând cont de interesul sănătății. E bine că acel lot a fost pus în hold, în așteptare, dar asta nu înseamnă că vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie să meargă mai departe”, a spus, vineri, Boc pentru Ziua de Cluj.

4.200 de doze de AstraZeneca, carantinate temporar

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că România a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia și au fost folosite 77.049 de doze. Restul de peste 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca măsură de extremă precauţie.
„În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

  1. „Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;
  2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;
  3. Se înlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat”, a transmis CNCAV.
    În România nu au existat până acum probleme tromboembolice de genul celor semnalate în alte țări la persoane care s-au vaccinat cu AstraZeneca.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here