Drumul spre zona turistică Bran-Moeciu e plin de gropi. Primarii și președintele CJ cer CNAIR să intervină

Primarii din zona Bran-Moeciu, șeful CJ Brașov, reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei Braşov cer Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să repare provizoriu gropile de pe DN 73, drumul de acces spre staţiunile turistice.

Drumul Naţional 73, care este unul de interes turistic făcând legătura cu staţiunile Bran, Moieciu și Fundata, a intrat în şantier, pe tronsonul din judeţul Braşov, în 20 iunie prin proiectul de modernizare cu fonduri europene derulat încă din anul 2014 de CNAIR.

În cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Braşov, primarii din staţiunile traversate de DN 73, dar şi reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei Braşov au subliniat că gropile care au apărut după sezonul rece pun în pericol siguranţa circulaţiei, mai ales că acest drum este singura cale de acces spre zona turistică Bran-Moeciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat pentru Mediafax că, împreună cu primarii din aceste localităţi, dar şi cu reprezentanţii inspectoratelor de Poliţie şi Jandarmi vor transmite o adresă oficială la CNAIR prin care vor cere reparaţii provizorii pe această şosea, ţinând cont că lucrările prevăzute prin proiectul de modernizare finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) sunt de durată.

Proiectul de modernizare a şoselei a început încă din anul 2014, însă până în 20 iunie 2017 lucrările s-au derulat doar pe raza judeţului Argeş. În prezent, pe sectorul de drum care traversează județul Braşov sunt în lucru aproape 10 tronsoane, dintre care jumătate sunt pe porţiunea de puţin peste 30 de kilometri dintre municipiul Braşov şi staţiunea Bran.

Potrivit CNAIR, termenul de finalizare a proiectului este prevăzut pentru luna decembrie 2018. Lucrările sunt executate de către AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR Development – Tractebel, iar valoarea totală a contractului pentru modernizarea acestui drum naţional care face legătura între Braşov şi Piteşti (103,25 km), semnat cu asocierea de firme, este de 275,86 milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here