Dâmbovița: Urșii produc pagube în mai multe localități. Recomandările autorităților

Urs. Sursa foto: Pexels.com
Urs. Sursa foto: Pexels.com

Urșii produc pagube în mai multe localități din județul Dâmbovița. Animalele au fost observate în ultimele zile în comunele Pucheni, Moțăieni și Gura Ocniței.

Deoarece sunt înfometați, urșii au intrat de mai multe ori în locuințele oamenilor. În comuna Pucheni, urșii au atacat cotețele cu păsări, grajdurile cu oi sau capre. Oamenii din cele trei localități sunt îngroziți de animalele sălbatice, infometate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a stabilit  vineri alerte de risc mediu și mare în cele trei comune după apariția urșilor.

Recomandările Jandarmeriei

Jandarmeria Dâmbovița a recomandat cetățenilor din aceste localități să nu depoziteze deșeurile menajere la întâmplare, ci să le pună într-un tomberon, să evite consumul în aer liber de alimente cu miros puternic, cum ar fi peștele la conservă, laptele condensat. Este interzis lăsarea în mașină de resturi de carne, pește sau fructe cu miros puternic, depozitarea de alimente, cosmetice sau pastă de dinți în curte. Se recomandă apelarea la numărul unic de urgență 112 pentru a cere ajutorul autorităților.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here