Daea anunță că nu mai există apă pentru irigații în trei județe

Petre Daea
Petre Daea- pag de FB

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a avertizat, într-o postare pe Facebook, că sistemele de irigații din Teleorman, Olt și Dolj nu mai pot fi alimentate cu apă deoarece nivelul Dunării a scăzut foarte mult.

 Potrivit ministrului, apele s-au îndepărtat de mal, chiar dacă au fost luate măsuri pentru dragarea canalelor de aducțiune. La Zimnicea, o parte din vadul Dunării a devenit plajă, potrivit digi24.ro.

Petre Daea dă asigurări că în zonele irigate, starea de vegetație a culturilor este bună,  acestea nefiind afectate de această situație. Daea spune că specialiștii vor profita de întreruperea pompării apei în sistemul de irigații pentru a face lucrări de întreținere.„Din cauza faptului că nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu – Răsmirești, SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt – Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova – Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea – Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat – Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate – Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare”, detaliază Petre Daea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.