Craiova: Licitaţia pentru DN6 Craiova- Alexandria, blocată la CNSC

Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) ține blocat contractul pentru reabilitarea  DN 6 Alexandria – Craiova, care trece prin judeţul Olt în zona Caracal.

reabilitare drumDrumul a ajuns într-o stare deplorabilă, la aproape doi ani după ce muncitorii firmei Romstrade, controlată de Nelu Iordache, au abandonat lucrările de reabilitare, relatează gazetanoua.ro.

Contractul iniţial fusese încheiat cu asocierea Romstrade, Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98. Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.

Anunţul de participare pentru relicitarea lucrărilor a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) în decembrie 2013, iar câştigătoare a fost declarată oferta asocierii formate din Secol SpA – Secol Romania SRL – Acciona Ingenieria SA.

Rezultatul licitaţiei a fost contestat la CNSC de asocierea Chirulli Andrea Impresa Individuale – Aleandri SpA – Shelter Construct SRL – Italbeton SRL, pe de o parte, şi de Straco Grup SRL, pe de altă parte.

Cele două contestatoare au cerut anularea adresei de atribuire a contractului şi reevaluarea ofertelor financiare depuse de ele. CNSC a admis contestaţia Straco Grup, la care s-a asociat şi Chirulli.

Consiliul a anulat în parte procedura de atribuire şi a dispus reevaluarea ofertei financiare câştigătoare. După ce decizia CNSC a fost pusă în aplicare, iar asocierea Secol SpA a fost declarată din nou câştigătoare, Straco Grup SRL a depus iarăşi contestaţie şi a obţinut reevaluarea ofertei financiare a acesteia. CNSC încă nu a comunicat către CNADNR noua decizie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here