Carmen Iohannis se întoarce la colegiul din Sibiu

Iohannis
Klaus și Carmen Iohannis

Carmen Iohannis se întoarce la şcoală. Soţia Preşedintelui României anunţă că va preda în continuare la Sibiu şi spune că va reveni „cu mare drag” la şcoală, de luni. Soţia preşedintelui Klaus Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Carmen Iohannis a fost întrebată, joi, la Sibiu, unde a participat la inaugurarea unui loc de joacă, dacă se întoarce la şcoală.

„Da, cu mare drag. Luni”, a răspuns ea. De asemenea, întrebată dacă va prelua o clasă a IX-a, Carmen Iohannis a afirmat: „Vă spun atunci”.

Carmen Iohannis predă engleză la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar în anul şcolar trecut a fost dirigintă la o clasă a XII-a.

Anul trecut, la începerea anului şcolar, ea spunea, întrebată fiind dacă va mai preda şi dacă va lua clasa a IX-a, ca diriginte, că nu va renunţa la „iubirea vieţii” sale – şcoala.

„Clasa a IX-a o voi lua, dar nu ştiu dacă mai iau dirigenţie. Nu vreau să renunţ la iubirea vieţii mele, şcoala”, spunea, atunci, Carmen Iohannis.

Povestea soţiei preşedintelui

Carmen Iohannis este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș, aşa cum reiese dintr-un material de pe Wikipedia dedicat soţiei preşedintelui României.

În copilărie a practicat baletul și a luat lecții de pian. În perioada comunistă din România a participat la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința particulară a acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

L-a cunoscut pe Klaus Iohannis când avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni și s-au căsătorit șapte ani mai târziu, în anul 1989. Imediat după absolvirea facultății, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu. După 1989 ambii dascăli au ajuns să predea la liceele în care fuseseră cândva elevi, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. Cuplul Iohannis nu are copii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here