Cal biciuit la Parada Junilor de la Brașov

Cal batut
Cal batut. Sursa foto: g4 media

Polițiștii brașoveni  fac o anchetă  în urma apariției unor filmări, duminică, unde un cal care a participat la Parada Junilor este lovit în mod repetat cu biciul. În imaginile postate pe Facebook de o brașoveancă se vede cum un bărbat lovește cu biciul animalul care se teme să urce în remorcă.

„La nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au fost demarate verificări în vederea stabilirii cu exacitate a stării de fapt și a identificării persoanelor în cauză”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agentul principal Nadia Olaru.

Parada Junilor are loc în prima duminică după Paște. Junii sunt nevoiți să închirieze cai pentru eveniment, pe care îi înapoiază stăpânilor.Junii braşoveni au anunțat  că se delimitează de evenimentul neplăcut care a fost surprins duminică, după paradă.

Junii au transmis că nicio persoană din Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi nu a fost implicat în eveniment.Cei care au făcut fapta sunt cei de la care au fost închiriaţi caii, potrivit g4media.ro.

„Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi doreşte să va comunice că în acest incident niciun june nu a fost implicat. Organele competente au fost deja sesizate.

Persoanele implicate în acest eveniment nu sunt înscrise în niciunul din grupurile Junilor Brașovului. Proprietarii și grăjdarii vor răspunde în fața legii pentru ce au făcut.

Parada Junilor s-a încheiat cu succes la ora 18, iar pentru incidentele petrecute după aceasta ora vor răspunde persoanele vinovate.

Fiecare cal a fost închiriat în baza unui document iar la finalul evenimentului nici un animal nu era vătămat”, au transmis junii braşoveni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here