Botașani: Facilități fiscale pentru firmele care investesc minimum 75.000 de euro

Primăria Botoşani are în vedere acordarea unor facilităţi sub forma scutirii de la plata impozitelor pe terenuri şi clădiri firmelor care realizează investiţii de minimum 75.000 de euro pe raza municipiului şi care creează minimum cinci locuri de muncă.

Primarul Ovidiu Portariuc
Primarul Ovidiu Portariuc

Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că schema de ajutor va fi valabilă până în 2019 şi are ca scop stimularea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, informează Portalul Național de Administrație Publică.

“Noi sperăm ca această măsură să stimuleze investiţiile. Noi am făcut şi o modelare a acestei scheme până în 2019. Estimăm un număr de aproximativ 50 de beneficiari ai acestei scheme de ajutor de minimis”, a afirmat Portariuc.

Proiectul privind acordarea facilităţilor va fi dezbătut în şedinţa din luna decembrie a Consiliului Local.

Totodată, municipalitatea din Botoşani are în vedere şi acordarea unor eşalonări la plată a taxelor şi impozitelor la bugetul local “tuturor agenţilor economici care traversează o perioadă mai grea”. Eşalonarea ar putea fi acordată pentru o perioadă de până la patru ani, în funcţie de suma de plată a companiilor.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here