Bechet: Primarul Gheorghe Ionele, declarat incompatibil de ANI

Gheorghe Ionele, primarul oraşului Bechet, dar şi Mircea Beznă, edilul comunei Argetoaia au fost declaraţi incomatibili de Agenţia Naţională de Integritate, scrie Adevărul.

Primar-Ionele-Gheorghe
Gheorghe Ionele

Potrivit ANI, primarul oraşului Bechet  s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate între 25.06.2008 şi 16.03.2009,  pentru că a deţinut simultan calitatea de viceprimar şi cea de administrator în cadrul SC La Maxim SRL. Începând cu data de 29.08.2006, acesta deţine şi calitatea de asociat în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale. Ghoerghe Ionele ar fi încălcat prevederile articolului 87 din Legea nr.161/2003, conform căruia funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator la societăţile comerciale.

Mircea Beznă, primarul comunei Argetoaia, este acuzat că în anul 2006 şi-a angajat soţia la primărie pe funcţia de referent. Legea spune clar că primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here