Bărbații suferă de o formă mai gravă de COVID-19

coronavirus

Bărbații suferă de o formă mai gravă de COVID-19, iar rata de mortalitate este de aproape 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor, potrivit unui studiu realizat în China.

Un studiu publicat de revista Frontiers in Public Health arată că bărbaţii suferă de o formă mai gravă de COVID-19 şi au probabilităţi duble de deces. Studiul analizează diferenţele ce există între pacienţii bărbaţi şi femei, scrie Agerpres.

Autorii studiului arată că bărbații și femeile au aceleaşi probabilităţi de a contracta virusul, însă persoanele de sex masculin sunt mai predispuse la efectele severe ale bolii şi la deces.

Bărbații, mai vulnerabili în fața COVID-19

Cercetătorii de la spitalul Tongren din Beijing (China) au analizat un ansamblu de date colectate de la 43 de pacienţi cu COVID-19 pe care îi trataseră ei înşişi şi datele de la 1.056 de persoane disponibile în registrele publice; au fost de asemenea incluse datele de la 524 de pacienţi infectaţi cu SARS în 2003 (cele două coronavirusuri aflate în spatele acestor boli sunt similare).

Între pacienţi, cercetătorii au confirmat că persoanele în vârstă şi care aveau şi alte comorbidităţi aveau probabilităţi mai mari de deces.

Din datele pacienţilor cu COVID-19 examinate, peste 70% dintre decese s-au înregistrat în rândul bărbaţilor, ceea ce înseamnă, potrivit lui Yang, că bărbaţii au o rată de mortalitate de aproape 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor.

În România, datele demografice ale cazurilor și deceselor nu sunt publice pentru a stabili riscul de deces COVID-19 pe sexe.

Ministrul Sanătății: Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca vecin virusul

Când dispar cazurile de coronavirus în România. Calculele cercetătorilor

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here