ANM: Cod galben de ploi abundente pentru mai multe județe din țară. Printre cele vizate, Galați, Brăila, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Sibiu.

O avertizare Cod galben de ploi, însoțite de descărcări electrice și vijelii, pentru 15 județe din țară, a fost emisă joi de meteorologi. De joi seara, alte șase județe se vor afla sub avertizare de ploi abundente până vineri , la ora 12.00. 


Sunt vizate județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vâlcea, Argeș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Ea  se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În perioade scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cât timp este valabilă avertizarea

Avertizarea este în vigoare joi, de la ora 12.00 până la ora 21.00.

De joi, de la ora 21.00, intră în vigoare o nouă avertizare Cod galben de ploi abundente. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte sau prin acumulare, vor depăși 20-30 l/mp. Iar pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Care vor fi județele afectate 

Avertizarea este în vigoare până vineri, la ora 12.00. Ea este valabilă pentru județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

De vineri, de la ora 12.00, va intra în vigoare o informare meteorologică, valabilă în toată țara, de ploi însemnate și instabilitate atmosferică. Aceasta va fi valabilă până duminică, la ora 22.00, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here