Alexandru Rafila spune că la iarna va fi al doilea val de infecții cu coronavirus

Alexandru Rafila

Profesorul Rafila atrage atenția că la iarnă ne vom confrunta cu un nou val de infecții de coronavirus. Din acest motiv, regulile de distanțare sociale și de igienă ar trebui păstrate, având în vedere, până atunci, numai 30-40 la sută din populație va fi imunizată la Covid-19.

„Al doilea vârf nu știu dacă va fi la fel de înalt, sigur că va fi o creștere a numărului de cazuri, asta se întâmplă cu orice infecție respiratorie în cursul iernii. Iarna, virozele respiratorii, fie că discutăm de unele banale, fie că discutăm despre gripă, cresc în intensitate, numărul lor este mai mare. Infecția cu noul coronavirus nu are de ce să fie diferită, mai ales că populația receptivă pentru noul coronavirus va fi încă numeroasă la iarnă. N-o să treacă probabil prin infecție decât 30, maximum 40 la sută din populație și atunci, măsurile acestea ar trebui cât de cât păstrate, încât să nu ajungem la situații disperate”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Profesorul Rafila speră, totuși, că până în toamnă vom avea acces la un medicament antiviral care să fie eficient.

În România au fost confirmate, până acum, 6.300 de infecții cu coronavirus. Până la această dată, au murit 314 persoane infectate cu coronavirus.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here