Vîntu se poate alege cu o nouă condamnare în dosarul care l-a făcut celebru și bogat, FNI

Filme cu spioni Realitatea
Sorin Ovidiu Vîntu

Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunţe miercuri o decizie definitivă în dosarul FNI, cauză în care este trimis în judecată omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În primă instanţă, Vîntu a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, magistraţii dispunând şi să îi fie confiscaţi şapte milioane de dolari.

În februarie 2015, Vîntu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare, pentru spălare de bani, fiind achitat pentru instigare la delapidare. Instanţa i-a confiscat omului de afaceri şapte milioane de dolari.

În prezent, Vîntu este încarcerat în urma unei condamnări de şase ani şi două luni de închisoare, pedeapsă primită în iulie 2016, după ce a fost acuzat de devalizarea societăţii Petromservice.

Condamnarea în dosarul FNI

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul FNI, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanţei supreme  de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Cercetările au vizat devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Băncii Agricole (BA), Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – BID şi Băncii Române de Scont.

Anchetatorii au susţinut că „activităţile ilicite au fost derulate prin intermediul societăţilor comerciale membre ale Grupului «Gelsor» (Gelsor SA, SOV Invest SA, Imobiliar Network SA, Vîntu Sorin Ovidiu Company SRL, Gelsor IT SA etc.), deţinute şi administrate, prin persoane interpuse, de Vîntu Sorin Ovidiu; principalul beneficiar al sumelor de bani constituite în prejudicii aduse bugetului de stat şi/sau companiilor având capital de stat a fost Vîntu Sorin Ovidiu”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here