Negrescu îl contrează pe Tăriceanu: România este pregătită pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

După ce Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că România nu e pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, i-a dat replica.

Negrescu l-a contrazis pe Tăriceanu și a spus că România este pregătită pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, dar că acesta este un proiect de ţară în jurul căruia trebuie să existe un consens naţional pentru a fi de succes.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat joi şedinţa săptămânală a Comitetului de Coordonare a Sistemului naţional de gestionare a Afacerilor Europene, reuniune la care participă responsabilii din ministere cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, informează MAE într-un comunicat transmis Agerpres.

Victor Negrescu a subliniat că Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este un proiect de ţară în jurul căruia trebuie să existe un consens naţional astfel încât acest moment, cu importanţă în plan european pentru ţara noastră, să fie unul de succes.

“România este pregătită pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar acest lucru este demonstrat de progresele înregistrate în procesul de pregătire a preluării mandatului, confirmate şi prin mesajele transmise public de către reprezentanţii instituţiilor europene care au vizitat recent ţara noastră. Suntem pregătiţi să facem faţă provocărilor existente, respectând tradiţia preşedinţiilor precedente şi evitând politizarea acestui mandat important pentru ţara noastră. De altfel am făcut apel la consens încă de la preluarea portofoliului de ministru, iar temele prioritare ale României pentru Preşedinţia Consiliului UE au fost susţinute în unanimitate în Parlament. Acest moment poate permite României să îşi consolideze atât profilul de stat membru al Uniunii Europene, cât şi acela de generator de soluţii în plan european”, a spus Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ