Vanghelie: Nu am făcut denunțuri pentru a nu-mi strica imaginea

Marian Vanghelie la proces

VangheliePrimarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie a afirmat că nu a făcut denunțuri, pentru a nu-și strica imaginea. „După experiența de patru luni de arest preventiv, am zis: nu mai vreau să îmi stric imaginea. Mai bine natural ca brânza de oaie decât denunțător”, a spus Vanghelie.

Marian Vanghelie, a declarat luni că, în acest moment, nu îl interesează numele lui Mircea Geoană, susținând că le-a transmis mai multor persoane că nu vrea să le vadă.

„În acest moment, pentru mine, nu mă interesează domnul Geoană deloc. Pe cuvânt. Nu mă interesează. Am voie să nu mă intereseze?”, a spus Vanghelie.

Întrebat dacă se mai gândește să se întoarcă la primărie, Vanghelie a răspuns: „Vedem ce zic oamenii. Puterea care mi-a trebuit acolo a venit de la 500 de scrisori, mesajele care veneau acasă. Rămâne de văzut în timp. În proporție de 90%, începeau așa, inclusiv mesajele pe telefon, cele vreo 2.000 pe care le-am primit în două zile: ‘m-am rugat la biserică pentru dumneavoastră. Vreau să vă mulțumesc pentru ce ați făcut’. Efectiv am rămas uimit. Toată lumea spunea că s-a dus să se roage la biserică pentru mine. (…) Să vă uitați la mine când intru pe ușă aici, că stau drept. Chiar dacă au crezut unii că mă obosesc. Stau drept. Nu știu câți pot din România, care au fost pe acolo, să stea drepți”.

Marian Vanghelie a mai spus că a fost sunat de mai multe persoane importante, însă le-a transmis că nu vrea să le vadă.

„Am vorbit cu ei la telefon, nu vă dau nume, și le-am spus în felul următor: ‘bă, vă mulțumesc că m-ați sunat, dar nu vreau să vă văd. Pentru mine sunt mai importante cele 500 de scrisori decât așa-zisele nume mari sau persoane care au funcții”, a mai spus Vanghelie.
Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat din arest preventiv, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un “comision” de 20% din încasări).

LĂSAȚI UN MESAJ