Undă verde pentru ocuparea funcțiilor nedidactice din învățământul preuniversitar

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Pe baza actului normativ, pe durata stării de alertă, se vor putea desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice,.

Cum se vor organiza concursurile pentru posturi

„Prezentul proiect de act normativ oferă posibilitatea organizării şi a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor nedidactice din învăţământul preuniversitar.Precum şi pentru ocuparea funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură.

Prin derogare de la Legea 55/2020 . pe durata stării de alertă se vor putea desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice. Precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ”, se arată in proiectul de lege.

Potrivit proiectului, „imperios necesar crearea cadrului legal astfel încât posturile vacante de asistenţi medicali comunitari şi asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ să poată fi ocupate prin concurs”.

In ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ superior pe durata stării de alertă, „activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a studenţilor în instituţiile de învăţământ superior se pot suspenda prin hotărâre a Senatului universitar, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi Ministrului Educaţiei şi Cercetării”.

Tablete pentru elevi

Pe agenda şedinţei de guvern figurează şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020/2021.Vor fi achiziţionate prin POC tablete pentru uz şcolar cu acces la internet. Precum şi a alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu online pentru 400.000 elevi. În ceea ce priveşte investiţiile din cadrul POIM, vor fi achiziţionate echipamente de protecţie medicală de tip dezinfectanţi şi containere mobile sanitare în cadrul unităţile şcolare””, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here