Un primar a rămas fără mandat. Alesul local, în conflict de interese după ce a făcut afaceri cu Primăria

cab sesizeaza ccr Independența justiției nu se negociază Un primar a rămas fără mandat expertiza tehnică Codul de procedură penală paradis penal legile justitiei

Un primar a rămas fără mandat, după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis să dea dreptate Instituţiei Prefectului Vrancea care, în urmă cu aproape doi ani, a solicitat anularea mandatului de primar, după ce alesul fusese condamnat pentru conflict de interese.

Primarul comunei vrâncene Reghiu, Răduţă Macovei, a fost condamnat în 2017 la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese după ce firma sa a avut beneficii de pe urma unor contracte semnate cu Primăria, informează  Mediafax.

Faptele s-au petrecut în mandatul anterior, iar după apariţia deciziei instanţei, Prefectura Vrancea a emis ordin de încetare a mandatului primarului Răduţă Macovei. Alesul local a contestat ordinul și a câştigat procesul la Tribunalul Vrancea, Prefectura a făcut apel şi pe 11 ianuarie a obţinut o decizie favorabilă la Curtea de Apel Galaţi.

Un primar a rămas fără mandat. Decizia este definitivă

Decizia Curţii este definitivă, astfel că primarul din comuna Reghiu va rămâne fără mandat, conform ordinului Prefecturii din 2017.

„Admite recursul pârâtei. Admite cererea de intervenţie accesorie. Casează încheierea din data de 29.10.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare: Respinge cererea de suspendare ca nefondată. Obligă pe intimatul- reclamant să plătească 850 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în deczia Curţii de Apel Galaţi.

În anul 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că primarii condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatul. Conform procedurii, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului având ca punct de plecare un referat semnat de secretarul unităţii administrativ-teritoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

*