Un director de liceu face praf profesorii: Dacă ei înşişi nu sunt educaţi, nu pot oferi educaţie!

Directorul Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale din Bucureşti, Andreia Bodea, a declarat că, dacă ne uităm pe stradă, vedem tineri needucaţi, menţionând că dacă profesorii nu sunt educaţi, ei nu pot oferi educaţie.

CITEŞTE ŞI: Universitatea „Valahia” din Târgoviște, ecosistem de educație digitală de înaltă performanță

Andreia Bodea a precizat că profesorii nu mai sunt modele şi că în învăţământ intră un procent semnificativ de oameni care ar fi buni în altă parte, nu în acest domeniu.

Andreia Bodea a declarat, luni, la Prima News, că tinerilor le lipseşte educaţia de bază.

„Educaţia este un lucru extrem de complex, nu înseamnă numai materiile pe care le fac la şcoală. Dacă ne uităm pe stradă, dacă ne uităm pe holurile unei facultăţi, pe holurile şcolii, vedem într-o proporţie îngrijorătoare tineri needucaţi. Şi când spun needucaţi nu mă refer că nu fac diferenţa între impresionism şi expresionism, mă refer la lucruri de bază. Toţi aceşti elevi, toţi acei studenţi, indiferent ce vor face, au nevoie de educaţia de bază”, a afirmat directorul Colegiului Naţional IL Caragiale.

Andreia Bodea consideră că nu mai are cine să ofere educaţie elevilor atât timp cât profesorii nu sunt educaţi la rândul lor.
„Cei care educă ar trebui să fie educaţi ei înşişi. Atâta vreme cât un procent important de profesori şi, din păcate, cred că acest procent creşte, mă refer la zona preuniversitară. Dacă ei înşişi nu sunt educaţi, nu pot oferi educaţie. Realitatea asta este. Primul lucru pe care eu, într-o lume ideală, l-aş face, aş umbla în această zonă. Ne plângem că noi, profesorii, nu mai suntem modele. Nu, nu mai suntem modele. Eu am colegi care pot fi în orice moment modele. Dar nu sunt toţi. Procentul ar fi trebuit să fie…, dar este un lucru complicat, pentru că cine mai intră în învăţământ, 1 la sută dacă intră pentru că au o chemare, o vocaţie, pentru că au ei o educaţie şi intelectuală şi de toate felurile. Păi cine să ofere educaţie?”, a menţionat Andreia Bodea.

Ce se întâmplă după pensionări

Ea a mai precizat că în învăţâmânt intră mulţi oameni care ar fi buni în altă parte, nu în acest domeniu.

„Colegiul Caragiale este o situaţie fericită. Eu conduc un colectiv de oameni extraordinari, dar unii sunt deja în vârstă, vor părăsi şcoala şi mă întreb ce vine din urmă. Ce văd şi pe la examene de titularizare, în ciuda faptului că, să-mi fie iertat, subiectele sunt din ce în ce mai uşoare şi la titularizare, şi la definitivat, acestea fiind examene care acum 15 ani se dădeau la facultate şi nu reuşeau toţi. În ciuda faptului că subiectele sunt mai uşoare, intră totuşi în învăţământ un procent important de oameni care realmente. ar fi buni în altă parte, nu în învăţământ”, a mai afirmat directorul Colegiului Naţional „IL Caragiale”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.