Un avion a decolat pentru a repatria 39 de români din Africa de Sud

FOTO: Tarom/Facebook
FOTO: Tarom/Facebook

Un avion Tarom a decolat duminică noaptea de pe Aeroportul Otopeni și a aterizat la Mombasa (Kenya), prim escală înainte de destinația Johannesburg, de unde îi va prelua pe cei 39 de români blocați în Africa de Sud, potrivit Tarom.

Aeronava are trei echipaje, dat fiind că e vorba de un zbor extrem de lung, și va aduce acasă și alți cetățeni europeni. Avionul Boeing 737 a decolat la miezul nopții. El are o capacitate de 116 locuri, dar va transporta maximum 90 de pasageri, pentru a-și spori autonomia de zbor, potrivit Tarom.

Aeronava va reveni la București marți dimineață.

Reamintim că 39 de cetățeni români – membrii echipei de rugby din Baia Mare și mai mulți turiști – sunt blocați în Africa de Sud după ce companiile aeriene europene și-au anulat zborurile către această țară din cauza apariției unei noi tulpini a coronavirusului. Tulpina Omicron este considerată extrem de contagioasă.

Ministerul de Externe le-a cerut tuturor cetățenilor români din Africa de Sud care doresc să părăsească țara să își anunțe rapid intenția, pentru a putea fi preluați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here