Udrea acuză presiuni asupra judecătorilor bulgari: Află dacă va fi extrădată!

Vineri, 10 iunie, este ultimul termen în procesul privind extrădarea Elenei Udrea din Bulgaria. Curtea de Apel din Sofia va stabili dacă va fi trimisă în România.

Elena Udrea a ajuns la ora 14.00 în fața judecătorilor din Bulgaria și va afla dacă va fi sau nu extrădată.

CITEŞTE ŞI: Consilieră în Ministerul Justiţiei, martoră pro Udrea, critică condiţiile din penitenciare aflate în custodia…Ministerului Justiţiei

Avocații Elenei Udrea au făcut cereri suplimentare către magistrații bulgari privind audierea unui martor. Astfel, miercuri, avocata Ingrid Mocanu a fost prezentă în Bulgaria, la Sofia, unde a depus mărturie în favoarea Elenei Udrea.

La termenul de miercuri, avocații Elenei Udrea au făcut cereri suplimentare către magistrații bulgari, solicitând audierea expertului Corneliu Liviu Popescu şi a martorei Ingrid Mocanu, prezentă în sala de judecată. De asemenea, avocații au solicitat poziția unui expert în drept constituțional din România.

Nu vrea sub nicio formă în România

După audiere, judecătorii de la Sofia au anunţat că s-a clarificat tot ce era necesar, iar vineri, 10 iunie, avocații şi Parchetul vor ţine pledoariile pe fondul cauzei, după care instanța va lua o decizie.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, se află în acest moment în Bulgaria, unde a declarat miercuri că speră să aibă parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, ceea ce nu a avut parte în România, și a precizat că se fac presiuni asupra celor din Bulgaria, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Curții de Apel.

Elena Udrea a declarat, la audierile de miercuri: „Ştiţi cum se fac presiuni inclusiv asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, că se fac presiuni asupra celor din Bulgaria, e logic, dacă fac în Bulgaria, ce presiuni se vor face în România”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here