Consilieră în Ministerul Justiţiei, martoră pro Udrea, critică condiţiile din penitenciare aflate în custodia…Ministerului Justiţiei

Ingrid Mocanu angajată a Ministerului Justiției de la care a încasat aproape 250.000 de lei în 2020 i-a sărit în apărarea Elenei Udrea în fața judecătorilor de la Sofia și a vorbit despre condițiile din închisorile românești și despre sistemul judiciar din România.

La revenirea în țară, Ingrid Mocanu a „taxat” pe Facebook felul în care presa a relatat subiectul plecării ei în Bulgaria, precum și audierea ei în dosarul de extrădare al Elenei Udrea, transmite ziare.com.

CITEŞTE ŞI: Judecătorii bulgari se mai gândesc dacă o extrădează pe Udrea

„Înțeleg că presa ‘deontoloagă’ este preocupată că m-am prezentat la o instanță a unei țări a UE și că nu am mințit. Nu sunt deloc preocupate nici presa, dar nici autoritățile publice, care sunt motivele pentru care un șef al unei autorități publice (directorul ANP) minte cu nerușinare (sau cel puțin așa susține instanța din Bulgaria) cum că un deținut ar fi fost ‚cazat individual’ (adică singur). Asta nu este o problemă pentru niciun ‚deontolog’ de presă, ci preocuparea lor este de ce un cetățean al Uniunii Europene se prezintă la o instanță judecătorească a Uniunii Europene să declare adevărul”, a scris pe Facebook Ingrid Mocanu.

Achitată de instanţa supremă

Modificările aduse Codului Penal în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu şi faptul că unii funcţionari publici sunt numiţi politic în funcţie, nefiind nevoie ca aceştia să aibă studii de specialitate sunt două dintre argumentele pentru care jucecătorii de la Înalta Curte au decis să îi achite pe mulţi inculpaţi din Dosarul ANRP 2, printre care și Ingrid Mocanu, vicepreședinte ANRP la data faptelor.

Înalta Curte a analizat dacă inculpaţii din Comisia de Stabilire a Despăgubirilor aveau sau nu atribuţii de serviciu în a verifica valoarea acestor despăgubiri şi erau obligaţi de lege să facă o analiză detaliată.

„Se constată că pentru numirea unor persoane în funcţiile de conducere din cadrul ANRP, care făceau parte de drept din comisie, nu era necesară vreo condiţie de studii sau specializare, numirile fiind făcute pe criterii politice”, notează magistraţii.

Astfel, cei care făceau parte din Comisia de Stabilire a Despăgubirilor nu aveau competenţă în evaluarea proprietăților imobiliare şi nu înţelegeau toate mecanismele prin care se fac evaluările din acest domeniu.

Pe fond, la Curtea de Apel București, Ingrid Mocanu a primit 4 ani cu executare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.