Tribunalul Bucureşti a decis definitiv că poate începe procesul lui Cristian Popescu Piedone

Piedone revine în politică

Tribunalul Bucureşti a decis marţi ca procesul în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone este acuzat de conflict de interese să înceapă pe fond. Hotărârea tribunalului este definitivă şi urmează ca Judecătoria Sectorului 4 să stabilească un termen pentru începerea procesului.

“Respinge contestaţia formulată de Popescu Cristian. Definitivă”, se arată în decizia de marţi a Tribunalului Bucureşti.

Pe 7 octombrie 2016, Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de conflict de interese, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanţei supreme că, atunci când a fost primar al Sectorului 4, a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru trei firme în care asociaţi şi administratori sunt copiii lui, respectiv pentru un restaurant, un magazin şi o firmă de activităţi recreative şi distractive care a închiriat un teren în Parcul Lumea Copiilor, în zona karturilor.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti pentru trei infracţiuni de conflict de interese, respectiv 11 acte materiale. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2013-2014, Cristian Victor Popescu Piedone, în calitate de primar al Sectorului 4, a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru societatea God Trust Enterprises SRL, având că obiect principal de activitate restaurante, societate la care copiii acestuia, Vlad şi Ana Popescu, deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator.

Totodată, în perioada 2013-2015, în aceeaşi calitate, Cristian Popescu Piedone a semnat pentru SC Sport Team Kart SRL, având ca obiect principal de activitate alte activităţi recreative şi distractive, două acorduri de funcţionare pentru un punct de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, societate la care fiul acestuia, Vlad, deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator.

Procurorii îl mai acuză pe fostul primar al Sectorului 4 că în 2015 a semnat acordul de funcţionare pentru un punct de lucru din Bucureşti al SC Chocoland SRL, având ca obiect principal de activitatea de comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care fiica acestuia, Ana, are calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator. Pe baza acestor acorduri şi avize, unităţile au putut să înceapă şi să-şi desfăşoare activităţile comerciale.

Dosarul a fost deschis de Parchetul instanţei supreme după ce Agenţia Naţională de Integritate a reclamat, la jumătatea lunii septembrie, că Popescu Piedone a fost în conflict de interese, întrucât atunci când a fost primar al Sectorului 4 a semnat şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii pentru trei firme în care asociaţi şi administrator sunt copiii acestuia, iar una dintre societăţi a avut patru contracte cu ADP Sector 4 pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 de metri pătraţi, în realitate ocupând o suprafaţă de aproape şase ori mai mare.

Cristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare de procurorii PICCJ la sfârşitul lunii septembrie. Ulterior, la începutul lunii octombrie, ANI a constatat că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost şi în conflict de interese administrativ, pentru aceleaşi fapte. Potrivit prevederilor legale, persoana care a fost în conflict de interese nu mai poate ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la momentul constatării faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ