Producătorul de energie o ia pe urmele RADET. Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea ELCEN în insolvență

ELCEN o acuză pe Gabriela Firea trecerea ELCEN la Primăria Capitalei

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis joi cererea companiei ELCEN, cel mai mare producător de energie termică din România, de intrare în insolvenţă şi a desemnat drept administrator provizoriu societatea KPMG.

„Admite cererea debitorului Electrocentrale Bucureşti S.A. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală a insolvenţei împotriva debitorului Electrocentrale Bucureşti S.A.“, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Decizia a fost luată la o zi după ce un alt complet de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti de intrare în insolvenţă.

Datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Electrocentrale București speră să scape prin declararea insolvenței de datoriile de peste 300 de milioane de lei pe care trebuie să le plătească Romgaz.

ELCEN are datorii şi către Distrigaz, Transgaz, OMV Petrom şi către statul român, dar are şi 3,6 miliarde de lei de recuperat de la RADET.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here