Emil Boc s-a asociat cu primarii din șapte comune limitrofe pentru a face tren metropolitan la Cluj Napoca

Salariile în sectorul bugetar The Economist îl laudă pe Emil Boc tren metropolitan la Cluj Napoca Dosarul Microsoft

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat miercuri asocierea municipiului cu şapte comune limitrofe, în vederea realizării studiilor necesare pentru introducerea unui tren metropolitan la Cluj Napoca.

Primarul Emil Boc a declarat în şedinţa Consiliului Local că proiectul acestui treni metropolitan la Cluj Napoca ar urma să fie integrat cu cel al metroului din municipiu, informează Agerpres.

“S-a aprobat acordul de asociere pentru realizarea, în parteneriat cu comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca, a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi de impact de mediu pentru introducerea trenului metropolitan pe traseul Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida. Trenul metropolitan este un proiect integrat cu metroul din interiorul municipiului Cluj-Napoca, astfel încât în afara oraşului să avem un tren de suprafaţă, în interior să avem metrou, iar după ce iese din Cluj să-l conectăm cu linia de cale ferată existentă, pentru dezvoltarea culoarului de nord al oraşului. Ne propunem ca în ianuarie 2019 să scoatem la licitaţie studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, pentru a putea obţine chiar din acest exerciţiu financiar bani europeni pentru tren”, a spus primarul.

Primarul consideră acest tren metropolitan la Cluj Napoca soluția salvatoare

El consideră că proiectul acestui tren metropolitan la Cluj Napoca ar asigura zonei soluţia necesară pentru menţinerea unei mobilităţi eficiente a locuitorilor.

“Dacă nu ne preocupă soarta viitorului Clujul vom ajunge peste câţiva ani în imposibilitatea de a mai continua dezvoltarea şi asigurarea unei mobilităţi urbane de calitate în municipiu. Coroborat cu centura metropolitană se impune şi proiectul trenului metropolitan care dă o şansă de modernizare şi dezvoltare şi pentru partea de mobilitate şi pentru cea de creştere economică a întregii zone şi ajută şi la o dezvoltare durabilă a transportului din zona municipiului Cluj-Napoca, prin reducerea numărului de maşini şi a poluării”, a spus primarul.

În opinia lui Boc, fără o astfel de soluţie, traficul rutier va creşte în municipiul Cluj-Napoca, contribuind la creşterea nivelului emisiilor de noxe, a zgomotului şi producând blocaje. Potrivit primarului, din analizele preliminare făcute reiese că există şanse ca realizarea studiilor şi chletuielile de achiziţie a materialului rulant şi a altor echipamente necesare implementării trenului metropolitan să fie realizate din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ