Tir plin cu porci răsturnat pe Valea Oltului! VIDEO

Accidentul rutier s-a produs luni dimineaţa, 26 iulie, pe DN 7 / E 81, în zona Câineni – Vâlcea. Şoferul TIR-ului a suferit leziuni în urma evenimentului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea TIR-ul s-a răsturnat pe sensul opus de mers, Vâlcea – Sibiu, la km 238 + 800 m al DN 7 / E 81. Conducătorul auto, de 51 de ani, a pierdut controlul vehiculului. Din primele cercetări a reieşit că nu avea viteza adaptată la drum. Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea acestuia.

„Membrii echipei de descarcerare din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină în această dimineaţă, la ora 03:07, pentru salvarea şoferului unui TIR, rămas încarcerat în urma producerii unui accident rutier. Pentru salvarea bărbatului, rămas blocat între fiarele contorsionate, s-au deplasat la faţa locului două echipaje de pompieri şi paramedici şi un echipaj cu ambulanţă de la SAJ. După efectuarea manevrelor de descarcerare, victima a fost preluată de ambulanţă şi transportată la UPU Sibiu”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Octavian Fulger.

Încărcat cu 200 de porci

Încărcătura TIR-ului s-a balansat, ducând în cele din urmă la răsturnarea întregului ansamblu. Autovehiculul era încărcat cu 200 de porci.

„O parte dintre aceştia au murit în momentul răsturnării camionului”, au mai precizat reprezentanţii ISU Vâlcea. La aproximativ cinci ore de la producerea evenimentului, în zonă încă se circula alternativ. „Reprezentanţii firmei de care aparţine TIR-ul se ocupă de animale chiar în acest moment, iar pentru TIR se va solicita o macara. În momentul în care se va ridica ansamblul, traficul va fi blocat total”, a menţionat şi purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Bălteanu. În ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe blocaje pe Valea Oltului cauzate atât de evenimentele rutiere cât şi de traficul extrem de aglomerat – cum se întâmplă în mod special la final de săptămână. Accidentul din 26 iulie este primul însă produs pe timpul nopţii, în ultima perioadă. În general, incidentele au loc în cursul zilei şi al serii. Ultimul eveniment deosebit pe Valea Oltului a avut loc vinerea trecută, pe data de 23 iulie, când un motociclist de cetăţenie străină, în vârstă de 70 de ani, şi-a pierdut viaţa.

VIDEO:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here