Televiziunile lui Aristotel Căncescu au primit licenţe de cablu. Şeful suspendat al CJ Braşov a primit vestea în arest la domiciliu

licenţe de cabluConsiliul Naţional al Audiovizualului a acordat marţi şapte licenţe de cablu unor televiziuni din judeţul Braşov, între care şi MIX TV şi TVF, deţinute de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu.

Primind licenţe de cablu, aceste televiziuni vor putea emite şi după 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o serie de solicitări primite de la societăţi care deţin televiziuni ce emit analogic terestru în localităţi din judeţul Braşov. Aceste societăţi au solicitat Consiliului acordarea unor licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice (licenţe de cablu) pentru a putea să emită şi după data de 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră în România.

„Este un pachet întreg de televiziuni din Braşov care, dacă nu ar face pasul acesta, de transfer în cablu, ar risca să nu mai poată emite după 17 iunie”, a explicat Răsvan Popescu, vicepreşedinte al CNA. Astfel, societatea Canaris SRL, care îl are ca asociat unic pe Aristotel Căncescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, a solicitat CNA acordarea unor licenţe prin cablu pentru televiziunile sale Mix TV din Braşov şi TVF din Făgăraş.

Aflat în arest la domiciliu, Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată, pe 17 decembrie 2014, de procurorii DNA Braşov, el fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here