Telekom România anunță că va da afară aproape 700 de angajați

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Sunt anunțate restructurări la operatorul de telecomuncații Telekom România. Compania anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că intenţionează să trimită acasă 692 de angajați din totalul de 5.831. În locul oamenilor, operatorul de telecomunicații vrea să introducă roboţi.

Potrivit reprezentanților Telekom, vor fi eliminate 438 de poziţii din cadrul Telekom Romania Communications S.A, respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A., pe fondul schimbării modelului de business. Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare.

Angajații, înlocuiți cu roboți

În urmă cu doi ani, Telekom Romania a inițiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operaţional, având ca scop îmbunătăţirea interacţiunii cu clienții săi, prin digitalizare şi simplificare.

”Reducerea complexităţii proceselor interne identificate şi a portofoliului de produse şi servicii conduce la schimbări în structura echipelor din cadrul organizaţiei, necesare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale companiei. Optimizarea proceselor, automatizarea şi introducerea de roboţi într-o serie de procese interne sunt câteva dintre priorităţile companiei în toate ariile operaţionale, cu progrese semnificative până acum în ariile de IT, Tehnologie, Financiar şi Logistică”, au anunțat reprezentanții companiei.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here