TÂRGU MUREŞ: Testări Babeș Papanicolaou la Festivalul „Desculț în iarbă”

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă sâmbătă, 23 iulie, la Festivalul Desculț în iarbă ce are loc în incinta Complexului de Sport și Agrement ”Mureșul” din Târgu Mureș.

Sunt așteptate să se testeze gratuit doamnele și domnișoarele din grupa de vârstă 24-29 de ani.

Testul Babeș Papanicolaou este cea mai bună metodă de a identifica cancerul de col uterin aflat în fază incipientă, inclusiv leziunile pre-canceroase, precizează Mariana Negoiță, expert în cadrul campaniei: „Începând cu ora 15.00, în data de 23 iulie, femeile din grupul țintă sunt invitate la caravana mobilă pentru testare gratuită Babeș Papanicolaou.

Pe toată durata festivalului, voluntarii din cadrul proiectului vor derula acțiuni de informare-educare-conștientizare al căror scop este de a atrage atenția asupra importanței testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin și a controalelor medicale regulate pentru însușirea unui stil de viață sănătos”.

La Târnăveni

Luni, caravana se va afla la Târnăveni, pentru testări medicale în comunitatea romă, mai spune Mariana Negoiță: „În data de 25 iulie caravana se va afla la Târnăveni pentru un eveniment dedicat informării și educării femeilor aparținând comunității rrome. Și în cadrul acestei acțiuni femeile din grupul țintă 24-29 de ani, vor beneficia de servicii medicale gratuite, respectiv consult de specialitate și testare Babeş-Papanicolaou”.

Evenimentul de la Târnăveni va avea loc la Centrul de Zi al Fundației Buckner, începând cu ora 11.00.

Cancerul de col uterin este o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă, reprezentând a doua cauză de cancer la femeile sub vârsta de 45 ani din întreaga lume, relatează RADIO TÂRGU MUREŞ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here