Tăieri ilegale de păduri în Bacău. Percheziții ale procurorilor Parchetului General

defrisare padure

Defrisările de arbori ar fi adus un prejudiuc de un milion de lei, conform suspiciunilor anchetatorilor. Nouă persoane sunt vizate de anchetă.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului ICCJ, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, fac luni 12 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bacău la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere fără drept de arbori şi sustragere fără drept de arbori.

“Din actele de urmărire penală administrate rezultă că un număr de 9 persoane, sub directa coordonare a unui primar de comună, au constituit un sistem de natură a permite tăierea fără drept şi valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafeţele de fond forestier aflat în proprietate public-privată, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 1.000.000 lei”, precizează parchetul ICCJ. Cele 9 persoane vor fi duse la audieri.

Cercetările în cauză sunt realizate sub coordonarea procurorilor de către poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Ordine Publică, precum şi din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Harghita, Neamţ şi Vrancea, cu sprijinul de specialitate al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ