Stațiune montană din Dâmbovița, inaccesibilă turiștilor.

Padina. Foto, sursa: Facebook
Padina. Foto, sursa: Facebook

Proprietarii de pensiuni și hoteluri din stațiunea Peștera-Padina care așteptau turiști de Revelion, dar și oamenii care aveau de gând să petreacă în zonă următoarele zile, vor fi nevoiți să renunțe la planuri, după ce Inspectoratul de Poliție Dâmbovița a închis toate drumurile care duc în stațiune.

IPJ Dâmbovița a anunțat  că circulația este închisă pe Drumul județean 714 Moroeni – Padina, Drumul județean 713 A și Drumul Județean 713 Cabana Dichiu (km 8 + 500) – Cabana Piatra Arsă (km 16), pentru prevenirea evenimentelor

DJ 713 (Transbucegi, împărțit de județele Dâmbovița și Prahova) și DJ 714 (în administrare dâmbovițeană) sunt singurele artere ce asigură accesul către zona turistică Padina Peștera, informează Digi24.

Hotelieri nemulțumiți

Vestea nu a fost bine primită hotelierii din zonă. Asociația Turistică Peștera Padina reclamă într-o postare pe o rețea de socializare că 6-700 de turiști nu vor mai putea ajunge în stațiune, iar cei 300 de angajați din industria turismului din zonă vor avea de suferit. Totodată, Asociația Turistică Peștera Padina menționează că pe unul dintre drumurile închise se circulă în condiții de iarnă, însă șoseaua este practicabilă. În zonă au căzut cantități mari de zăpadă, în ultimele zile, și au avut loc mai multe incidente. Pe 29 decembrie, o mașină în care se aflau cinci persoane, între care trei copii, a rămas izolată în zăpadă, fiind nevoie de intervenția salvatorilor. Totodată, pe 28 decembrie, 40 de turiști au sunat la 112, solicitând ajutor pentru că pe drum se formase gheață și nu mai puteau înainta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here