Soţia lui Sorin Frunzăverde, audiată ca martor în dosarul mitei de la Universitatea din Reşiţa

FrunzăverdeSoţia preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii „E. Murgu” din Reşiţa, este audiată joi în calitate de martor în dosarul în care mai mulţi profesori sunt cercetaţi pentru că ar fi luat mită între 300 şi 400 de euro.

Doina Frunzăverde a fost citată să se prezinte joi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care profesori de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare de mită sau folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, au declarat surse judiciare.

În acest dosar, anchetatorii au făcut, pe 9 iulie, 18 percheziţii la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi la locuinţele unor profesori de la această unitate de învăţământ superior. „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi, cuprinse între 300 şi 400 de euro pe lucrare”, potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În urma percheziţiilor, trei profesori şi mai mulţi studenţi de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, între care şi preşedintele Senatului universităţii, Marian Mihăilă, au fost audiaţi la Parchetul Tribunalului Caraş-Severin. Ulterior, conferenţiarul universitar Florinel Ionel Franţ a fost reţinut pentru trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, în timp ce conferenţiarul universitar Irina Oriol a fost reţinut pentru trafic de influenţă în formă continuată. Cei doi au fost apoi arestaţi preventiv.

Totodată, preşedintele Senatului universităţii, Marian Mihăilă, asistentul universitar Ruxana Ghiţă şi lectorul universitar Mihai Vişan sunt cercetaţi sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu în formă continuată.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here