Şoşoacă, scandal în Parlament cu un UDMR-ist: Ieși afară. Să-ți fie rușine! Trădătorule!

Diana Șoșoacă a fost în centrul unui nou scandal în Parlament, după ce aceasta a răbufnit în timp ce un deputat din partea UDMR își susținea discursul.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă face mişto de Simion: cred că este sub papucul nevestii

Senatoarea s-a arătat extrem de nemulțumită de cele spuse la tribună, drept pentru care a început să țipe.

Diana Șoșoacă a fost protagonista unui nou conflict în Parlament, la ședința solemnă din Parlament organizată luni, 28 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale. Nemulțumită de discursul unui deputat UDMR, senatoarea a început să țipe și să acopere sunetul de la microfon.

Discursul deputatului UDMR Csoma Botond i-a pus capac lui Șoșoacă, ce nu s-a mai putut abține după ce de la tribună a început să se vorbească despre conflictul dintre români și maghiari și despre faptul că Ardealul nu aparține românilor.

„De-a lungul istoriei au fost multe cazuri în care nu ne-am aflat în aceeași parte a baricadei. În ciuda acestui fapt nu se poate adminte o viziune de tip exclusivist reducționist care reduce raporturile româno-maghiare la un conflict permanent și care contribuie în acest mod la perpetuarea imaginii de dușman, afectând grav relațiile interetnice”, a spus deputatul UDMR.

S-a dezlănţuit

El a continuat, iar spusele sale au dus la dezlănțuirea senatoarei Șoșoacă, vizibil nemulțumită de ceea ce s-a spus despre români.

„Liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc. ci și unguresc, săsesc și evreiesc. Și acest lucru s-a reflectat și în textul declarației de la Alba Iulia. Mulți dintre acești lideri care contribuiseră la realizarea Unirii au murit în anii 50 în temnițele comuniste dar ne-au lăsat moștenire o declarație”, a afirmat acesta cu greu, deoarece era acoperit de Șoșoacă.

Se pare că protestul senatoarei a funcționat, iar țipetele sale l-au făcut pe deputatul UDMR să se oprească din vorbit.

„Ieși afară. Să-ți fie rușine! Trădătorule”, a strigat Șoșoacă.

Cu toate că Șoșoacă a fost rugată de președintele Camerei Deputaților să se oprească, aceasta a continuat să țipe. „Doamna senator o să mă văd nevoit să închei ședința pentru o singură persoană”, a afirmat apoi Marcel Ciolacu.

În ultima perioadă, Diana Șoșoacă a susținut în repetate rânduri că oficialii români complotează cu cei maghiari și că există riscul că Ardealul să fie desprins de România. La începutul lunii noiembrie aceasta afirma că în Prefectura din Cluj, primarul Emil Boc, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, Robu și Laszlo Tokes discută despre dezlipirea Ardealului de România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here