VIDEO Soldații care au terminat misiunea în Afganistan s-au întors acasă

O amplă ceremonie a avut loc vineri pe faleza Dunării din orașul Galați. Este vorba despre ceremonia de Bun Venit dedicată celor peste 400 de militari ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galați, care s-au întors acasă din misiunea din Afganistan. Timp de 6 luni, în perioada februarie – august 2019, ei au executat misiuni specifice în zona aeroportului Kandahar.

La festivitatea de la Galați au  participat militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, familiile acestora, reprezentanți ai eșaloanelor superioare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale și numeroși cetățeni. De asemenea, militarii au fost primiți de  Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian.

„Vă mulțumesc că nu ați uitat nicio clipă patria și familia. Dumneavoastră sunteți astăzi vestea cea mai bună, darul cel mai sfânt.  Eu și cu preoții militari facem o plecăciune în fața dumneavoastră. Vă mulțumesc că ați venit cu toții acasă. Deoarece regimentul este ocrotit de Sfântul Andrei acordăm ordinul cel mai înalt preoțesc, crucea Sfântul Apostol Andrei clasa I, unui preot care a dormit în cort cu voi doi ani întregi”, a declarat IPS Casian.
Rudele celor care s-au întors acasă au avut cele mai mari emoții.

“Eu am vorbit cu el tot timpul, am avut emoții, dar acum sunt fericită că s-a întors acasă. A avut o misiune îndeplinită cu succes. El a mai fost și în alte două misiuni, tot timpul este cu emoții, dar s-a terminat cu bine”, a povestit mama comandantului batalionului gălățean.
În cadrul ceremoniei a fost intonat imnul național, a fost prezentat onorul militar, iar batalionul și militarii au fost decorați cu Ordinul Virtutea Militară și cu medalia Virtutea Militară. De asemenea, a fost ținut un moment de reculegere în memoria caporalului Ciprian-Ștefan Polschi care joi, în Afganistan, a fost ucis de explozia unei mașini capcană.

LĂSAȚI UN MESAJ