Slujbele de Crăciun se pot desfăşura în interiorul bisericilor, dar în anumite condiţii

sursa: catedralamitropolitanaiasi

În mijlocul scandalului legat de pelerinajul de la Constanța, cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, Guvernul anunţă că slujbele de Crăciun se pot desfăşura în interiorul lor.

Cât şi în afara bisericilor. Dar cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Secretarul General al Guvernului a precizat că autoritățile caută soluţii, astfel încât credincioșii să fie în sigurantă.

Acesta a scris un mesaj pe Facebook prin care anunţă că slujbele de Crăciun se pot desfăşura și în biserici, potrivit digi24.ro

Dar cu respectarea măsurilor anti-Covid. Condiţia este că autorităţile şi reprezentanţii lăcășelor de cult să găsească soluţii pentru respectarea regulilor impuse de epidemie.

„Am vorbit săptămâna această cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Identificăm împreună soluţii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creştineşte la biserică. Reprezentanţii cultelor religioase susţîn şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei. Deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul. Cât şi în afară bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului.

Arhiepiscopul Tomisului se află în mijlocul unui scandal legat de organziarea pelerinajului de Sfântul Andrei, în 30 noiembrie. După ce instanța i-a respins o cerere în acest sens, ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul cu participarea credincioșilor din toată țara.

Înaltul ierarh i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează „abuzuri” împotriva clerului şi credincioşilor. Deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Sfatul lui Orban pentru Arhiepiscopul Tomisului

Teodosie a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin. Premierul l-a îndemnat joi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susţînă respectarea regulilor. Deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei. „Într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here