Sindicatul Europol: Alarmă în Poliţia Română. Niciun poliţist nu a trecut de selecţia pentru educaţie fizică și autoapărare

Foto: captură video Europol
Foto: captură video Europol

Situaţie fără precedent în Poliţia Română, anunță sindicatul Europol. Niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare.

Potrivit Europol, la nivelul IPJ-urilor (Inspectorat de Poliție Județean) se fac combinații cu privire la numirile în diferite posturi: „Nominalizarea se face pe pile. Sunt apropiaţi ai inspectorilor şefi. Majoritatea lor au continuat să promoveze oameni pe care îi recomandă doar vocea şi talentul”.

„Nominalizarea se face pe pile”

”Cu toate că am atras atenţia în mai multe rânduri asupra ”combinaţiilor” care se fac la nivelul IPJ-urilor, prin nominalizarea unor pile şi apropiaţi ai inspectorilor şefi, majoritatea lor au continuat să promoveze oameni pe care îi recomandă doar vocea şi talentul. Mai mult, într-o ultimă încercare de a-i determina pe inspectorii şefi să acţioneze cu obiectivitate şi să înţeleagă rolul esenţial pe care aceşti instructori îl vor avea la nivelul instituţiei pe componenta de pregătire profesională, Benone Matei, inspectorul general, a convocat o întâlnire în sistem videoconferinţă.

Pe parcursul căreia a nominalizat mai multe IPJ-uri unde a găsit cazuri de persoane propuse care aveau ca pregătire cursuri de yoga, de sociologie. Sau care erau nominalizaţi ca instructori de conducere defensivă pentru simplul fapt că erau ofiţeri la serviciul rutier”, susține Europol.

Îndrumările cu privire la oameni potriviți în anumite funcții au fost complet ignorate de unii inspectori şefi, potrivit digi24.ro.

„Pilele” s-au confruntat cu realitatea

”La IPJ Constanţa, cu toate că existau 3 agenţi de poliţie care au absolvit cursul de conducere defensivă şi deţineau atestat, inspectorul şef şi-a menţinut nominalizarea unui ofiţer de la serviciul rutier. Despre care spunea că nu are cum să nu ştie să conducă dacă se ocupă cu aplicarea Codului rutier.

De aici am tras concluzia că unele IPJ-uri sunt conduse de şefi care nu dau doi bani pe îndrumările venite din partea IGPR .Iar asta pentru că au garanţia că beneficiază de o siguranţa politică”, au mai scris sindicaliştii.

„Pilele” s-au confruntat cu realitatea, atunci când a venit vremea examenelor.

”Fără să mai fie nevoie de alte comentarii, în urma probelor la care au fost supuşi, probe care reprezentau viitorul activităţii lor de instruire pe care ar fi trebuit să o realizeze, la nivelul celor 41 de judeţe avem următoarele rezultate:

Conducere defensivă – doar 6 poliţişti au promovat probele. De precizat că ofiţerul de la serviciul rutier Constanţa a picat cu brio.Iar ceilalţi 3 agenţi care deţineau atestat nici măcar nu au fost întrebaţi dacă vor să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii.

Instrucţia tragerii – doar 2 poliţişti au promovat probele;

Educaţie fizică şi autoapărare – zero poliţişti au promovat probele;

Tactică poliţienească – doar 9 poliţişti au promovat probele”, susțin sindicaliștii Europol

Sindicatul Europol anunţă că a transmis inspectoratelor de poliţie judeţene propuneri însoţite de CV-urile celor care ar putea îndeplini cu brio aceste funcţii. Sindicatul anunţă că va face solicitare şi către IGPR, ca anterior scoaterii acestor posturi la încadrare directă, să se organizeze un concurs de TCO.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here