Simona Halep va fi decorată de preşedintele Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României”

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind decorarea Simonei Halep cu cu Ordinul Naţional „Steaua României”. Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Serena Williams.

„Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep.Prin dăruirea, devotamentul și profesionalis mul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.

După câștigarea turneului de la Wimbledon, Simona Halep a urcat trei poziţii şi se află acum pe locul 4 mondial, cu 5933 de puncte.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here