Şedinţă de URGENŢĂ a Coaliţiei: Tensiunile cresc între PNL şi PSD

Liderii coaliției s-au reunit pentru prima oră ca să cadă de acord asupra ultimelor amendamente pe Legea pensiilor. Asta în timp ce tensiunile dintre cele două partide cresc în continuare.

CITEŞTE ŞI: Vicepreşedinte PNL, atac la Ciolacu: E un fel de Ilie Moromote care se pune în fruntea mesei ca să-și impună punctul de vedere!

Proiectul susținut de social-democrați în frunte cu liderul de partid Marcel Ciolacu s-a lovit de criticile acerbe ale liberailor. Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a solicitat sursa de finanțare pentru majorarea promisă de PSD și chiar a refuzat inițial să Aprobe.

În ședință s-a decis ca minerii să rămână cu vârsta de pensionare așa cum este în prezent, spun surse guvernamentale.

Liberalii nu și-ar dori să iasă momentan din Coaliție, deși există tensiuni între cele doua partide și deși există nemulțumiri legate de noua lege a pensiilor.

Scandal la dezbateri

Noua lege a pensiilor a fost dezbătută, pe 14 noiembrie, în plenul Senatului, după ce a trecut de comisiile de specialitate, acolo unde circul a durat mai bine de trei ore.

Au fost acuzații dure între opoziție și politicienii de la putere. USR a acuzat coaliția că nu are bani să majoreze pensiile. În replică, senatorul PSD le-a spus USR-iștilor că au cumpărat „penisuri și vagine” din banii din PNRR.

Potrivit datelor dezbătute în plenul Senatului, impactul bugetar pentru majorarea pensiilor din 2025 ar fi undeva la 25 de miliarde pentru anul 2024 și 34 de miliarde în 2025.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.