Şedinţă CGMB. Rectificare bugetară, desfiinţarea unor administraţii, bani pentru benzina ilfovenilor

înfiinţarea Termoenergetica

O nouă ședință CGMB va avea loc azi, când consilierii generali dezbat o altă rectificare bugetară, care prevede diminuarea bugetelor unor instituţii precum Administraţia Străzilor şi Administraţia Spitalelor, cu 153,7 milioane de lei şi, respectiv, 47,8 milioane de lei.

În această ședință CGMB, Municipalitea ar urma să desfiinţeze Administraţia Străzilor, Administraţia Fondului Imobiliar, ALPAB şi Administraţia Cimitirelor, urmând ca activităţile acestora să fie preluate în totalitate de companiile municipale. Angajaţii ar putea însă să rămână în acest fel fără loc de muncă, potrivit News.ro.

Ședință CGMB. Decontarea benzinei pentru ilfoveni

Un alt proiect controversat discutat de consilieri se referă la decontarea combustibilului până la 500 de lei pentru cetăţeni din Bucureşti şi din judeţul Ilfov care folosesc o singură maşină personală. În timp ce municipalitatea spune că măsura va ajuta la decongestionarea traficului, ONG-urile şi opoziţia spun că este doar o „măsură populistă” sortită eşecului, care nu va aduce beneficii. De asemenea, PMB vrea să ofere ajutor financiar de 990 de lei pentru montarea de aparate dentare fixe copiilor.

Municipalitatea arată că, la sfârşitul anului trecut, în România erau aproape 6 milioane de autoturisme înmatriculate în circulaţie, în Bucureşti fiind 17,6 la sută dintre ele, iar în Ilfov – 2,21 la sută. În perioada 2014-2017, numărul de maşini înmatriculate în această regiune a crescut, mai ales cel al maşinilor înmatriculate în judeţul Ilfov, iar asta a dus inclusiv la aglomerarea Capitalei.

Conform expunerii de motive, traficul din Capitală s-ar reduce cu 25 la sută dacă autorităţile locale includ serviciile de car-sharing, car-pooling şi bike-sharing în planurile de mobilitate urmană.

Proiectul nu conţine însă niciun cost aproximativ sau impactul pe care l-ar avea implementarea acestui program.

CITEȘTE și Roxana Wring: se desființează Administrația Străzilor, Administrația Cimitirelor, ALPAB și AFI

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here